Jakob (10) lærer matte ved å spille seg gjennom verdensrommet

Kategori

Innhold

Share on facebook
Share on linkedin

Spill deg god i matematikk

«Numetry» er utviklet for barn mellom 9-12 år, og finner sted på romskipet Magellan. Sammen med resten av mannskapet skal spilleren redde en gruppe astronauter som har forsvunnet i det fjerne solsystemet Matema. For å komme seg videre i spillet må man løse forskjellige matteoppdrag.

Gå ikke glipp av vårt lanseringstilbud. De 500 første astronautene får 70 % avslag på ett år med «Numetry».

Målet med spillet er å vise barn hvor gøy det kan være å både kunne, men også lære matte! Det skal man gjøre gjennom engasjerende småspill, utforsking av et mystisk og fremmed solsystem og en spennende fortelling med mange interaktive figurer.

Spill deg god i matematikk. Foto: Skjermdump matematikkspillet «Numetry».

Fremtidsrettet og motiverende

Spillbasert læring er spådd å bli en viktig del av norske elevers hverdag de neste årene, kommer det fram i en fersk rapport fra Horizon. Og ikke uten grunn: Når barn spiller må de raskt forstå, memorere og teste abstrakte regler som igjen får logiske konsekvenser – ikke så ulikt det virkelige livet.

Bruken av læringsspill i corona-perioden.

Spill gjør elevene om til aktive deltakere i læringsprosessen, gir de muligheten til å påvirke og kontrollere sine omgivelser, og åpner for dyp læring på en måte som både ufarliggjør og motiverer. Dette fører til at elevene opplever mestring, og dermed ofte greier å sitte stille og konsentrere seg om spillet over lengre tid.

Klassiske matteoppgaver kan være krevende for mange, kanskje spesielt når det finnes så mange distraksjoner i vårt teknologiske samfunn. Målet med «Numetry» er at barn skal lære på en gøy og spennende måte, hvor de ser resultater umiddelbart.

Sluttet etter én dag 

Founder Kristoffer Engebø Hundershagen. Foto: Eduplaytion

Etter én dag i revisoryrket, sa nyutdannede siviløkonom Kristoffer Engebø Hundershagen opp jobben for å jobbe med barn og læring. Da han oppdaget at det ikke fantes noen verktøy i matematikk som han følte fengte barna godt nok, valgte han like gjerne å lage sitt eget! Nå, etter en toårig utviklingsprosess, nærmer lanseringsdagen seg for matematikkspillet «Numetry».

Hjelp mannskapet med å finne astronautene.

Håvard Tjora bidrar med sin spisskompetanse. Foto: Eduplaytion

– Det som begynte som en idé, har nå blitt til et internasjonalt selskap bestående av 14 erfarne lærere og dyktige spillutviklere fra Norge, USA, Chile og Brasil. Det siste tilskuddet i teamet, er «superlæreren» Håvard Tjora, sier Engebø Hundershagen.

 

Involverer barna i utviklingen

I tillegg til et solid team, har Engebø Hundershagen fått med seg et titalls barn rundt om i Norge som har testet spillet i løpet av utviklingsprosessen. En av dem er Jakob Brekke (10) fra Bergen. 

– Hver gang vi har fått være med å teste spillet så har vi gitt tilbakemeldinger. Da får vi si hva vi mener, også fikser de på det til neste gang, sier Jakob.

Engebø Hundershagen har bevisst valgt å inkludere barna såpass mye i utviklingen av spillet, ettersom at det er dem det er rettet mot. Da er det viktig å faktisk lytte til deres tilbakemeldinger.

Hør hva barna selv sier om «Numetry».

Dyktige spilltestere. Foto: Eduplaytion

– Det fine med barn, er at de alltid gir deg ærlige tilbakemeldinger. Dette er supert for oss, selv om vi av og til må skrote en idé og starte på nytt.

Mor er fornøyd

Jakobs mor, Aina Legland, forteller at hun er streng på hvor mye tid Jakob får bruke på spill i uken. Hun er fornøyd med resultatene hun har sett etter at Jakob begynte å spille «Numetry».

– Som forelder opplever jeg at andre skolespill er trauste og ganske kjedelige. Dette spillet har jeg mer tro på fordi det engasjerer og ikke føles som skolearbeid, sier Aina.

Bli med på lanseringsfesten 3. september.

Den 3. september skal Kristoffer Engebø Hundershagen og de andre spillutviklerne presentere det nye mattespillet i Grieghallen i Bergen. Arrangementet er gratis, og vil være åpent for både barn og foreldre. I tillegg kjem den populære youtuberen «Randulle».

Registrer din astronaut til høstens store mattematikkeventyr i dag.
«Numetry er på et helt annet nivå enn konkurrentene når det gjelder spillopplevelsen. Tegningene, lydene og det visuelle i oppgavene er gjennomført gode. Guttungen har lyst til å løse utfordringene for å se hva som skjer videre i fortellingen.»
«Som mor er jeg veldig opptatt av at slike spill må være pedagogiske og morsomme nok til at barna faktisk vil bruke dem. Her får jeg begge deler.»
«Som forelder opplever jeg at andre læringsspill ofte er trauste og ganske kjedelige. Dette spillet har jeg mer tro på fordi det engasjerer og ikke føles som skolearbeid for barna.»