Spilling – mer enn en passiv aktivitet

Kategori

Innhold

Share on facebook
Share on linkedin

Siden internett ble lansert i 1991 har den teknologiske utviklingen gått så fort at det  nærmest har vært en fulltidsjobb  å henge med i svingene 🤯.  Playstation, nettbrett, datamaskiner og smarttelefoner har, til mange foreldres store frustrasjon, blitt allemannseie 📱.

Å vokse opp i 2020 er på mange måter ikke sammenlignbart med det å vokse opp for 30 år siden 🤔. En av de største trendene vi kan se blant de yngre generasjonene i dag er spilling,  en aktivitet som flere foreldre ser på som bortkastet og passiv 🎮. Det er ikke nødvendigvis riktig, skal vi tro Medietilsynet.

Lærer av å spille

I april publiserte Medietilsynet en rapport som omhandler barn og deres  spillvaner. Rapporten tar for seg både tids- og pengebruk, samt en kartlegging av hvilke grupper som spiller mest og minst blant de unge.  86 prosent av de unge som svarte på undersøkelsen,  oppga at de spiller digitale spill regelmessig 👾.

Av barna som svarte på undersøkelsen oppga nesten halvparten at de får et stort læringsutbytte av å spille. De blir bedre i engelsk, og synes at spilling er sosialt.

Fra utsiden kan det det ofte se ut som barn bare stirrer på en skjerm, noe som kan være bekymringsverdig for foreldre 👨‍💻.  Likevel er det viktig å påpeke at barn kan lære enormt mye ved å spille, noe Medietilsynet er opptatt av å få fram i rapporten 📚.  Spill har en unik evne til å engasjere spilleren, ved at de tar aktive valg som får konsekvenser.  Det er altså ikke en passiv aktivitet, snarere tvert imot!

En stor ressurs

Nøkkelen er å gjøre seg kjent med barnas  spillevaner! Sjekk ut spillene på egenhånd, eller sett deg ned og involver deg sammen med barnet 👩‍👧‍👦. Det blir  lettere å forstå hvorfor de bruker såpass mye tid på spill dersom du selv skjønner hva de liker med det.

I dag finnes det flere læringsspill som dekker deler av pensum i skolen, som utfordrer barn og unge 🤓.  Dette er en trend som er i full anmarsj inn i den norske skolen, og et fenomen som vil gjøre skolearbeidet både enklere og gøyere for alle 👩‍🎓.

«Numetry»  er et læringsspill som er skapt på grunnlag av dette 👏.  De erfarne matematikklærerne og dyktige spillutviklerne som står bak  har lykkes i å gjøre  faget enklere, mer engasjerende og  morsommere for spilleren.

Ved hjelp av et kompetent og allsidig team har  spillet utviklet seg til å bli et nyskapende og motiverende  mattespill  for barn, hvor pensumoppgaver er flettet inn på en måte som gjør at de er nærmest umerkelige 🧐.  Samtidig som at man lærer matte, blir man revet med i et univers  med engasjerende karakterer og oppslukende historier 🌌.

Kommet for å bli

Spilling har kommet for å bli,  og  det er på ingen måte negativt 🙌!  Som en del av vår moderne kultur kan det både samle, lære og  engasjere yngre generasjoner, så lenge det brukes på riktig måte. Ved å åpne opp sinnet for mulighetene  som nye ressurser  bringer med seg fremfor å slå ned på den nye utviklingen, kan skolen bli enklere for langt flere.

En skal ikke langt tilbake i tid for å finne en verden uten både fjernsyn og internett 📺.  Det gjelder bare å se på ny teknologi som en ressurs,  og et hav av muligheter vil åpne seg ☀️.

Vi er sikre på at også ditt barn kommer til å elske matematikkspillet  «Numetry» 😍!

Kom i gang gratis i dag

nb_NO