Hvordan få barn til å like å lære

Kategori

Innhold

Share on facebook
Share on linkedin

Noe av det fine ved å være menneske er at vi aldri er ferdig utlært 🤓. Det finnes alltid et nytt, spennende tema som en kan tilegne seg kunnskap om, som igjen kan hjelpe til med å forstå verden 🌍.

Å etablere lærelyst tidlig er viktig dersom man skal forstå nødvendigheten av å tilegne seg ny informasjon i løpet av livet 👵🏻. Her er seks gode tips som kan få barn til å like å lære nye ting!

Gjør læringen gøy!

Barn trenger ofte en morsom vri for å ha det gøy i forskjellige aktiviteter 🤸‍♂️. Ved å gjøre læringssituasjoner om til spill, eller ved å fortelle underholdende historier underveis kan noe som ellers ville blitt ansett som et ork vris om til noe spennende 👏!

Kartlegg læringsmuligheter

Det kan være en idé å sette av tid til å tenke ut hva som kan være potensielle læringsarenaer 📓. Slik er det enkelt for foreldre å gjøre enkle situasjoner til en læringssituasjon. Det kan være noe så enkelt som å la barna gå gjennom handlelisten på matbutikken 🥕. Her gjelder det å være villig til å sette av litt ekstra tid, så er mye gjort!

Tydeliggjør viktigheten av å lære

Vær åpen med barn om at det er viktig for dem å lære enkelte ting. Det er flere viktige livserfaringer som en ikke lærer om på skolen, og da er det viktig å ta ansvar som forelder 👨‍👩‍👦‍👦. En god start er å være åpen med barna om at det er viktig å mestre enkelte utfordringer på egenhånd dersom man skal klare seg godt i voksenlivet 👩‍🏫.

Gi tilbakemeldinger

Gi oppmuntrende tilbakemeldinger både når ting går bra, men også når det går dårlig. Dersom en bare får tilbakemeldinger når en gjør noe feil, er det lett å havne i en ond sirkel hvor det føles som at en utelukkende blir kritisert for det en gjør 🤕. Dersom en får ordentlige, gjennomtenkte tilbakemeldinger, kan det hjelpe barn til å gjøre det bedre i fremtiden 🙌.

Belønning

Det er en god idé å sette felles mål sammen med barna. Når hvert enkelt mål er nådd, kan dere sammen bli enige om en passende belønning 🏆. Det kan være alt fra en ny skolesekk til en lørdags formiddag i svømmehallen 🏊‍♀️. Belønning er en god motivasjon til å nå målene sine.

Introduser alternative læringsmåter

Det finnes utrolig mange alternative måter å lære på i 2021. Ofte er det nok læring i seg selv å få barnet ut av komfortsonen sin. Det kan man gjøre ved å ta en tur i klatreparken eller ved å melde dem på et teaterkurs 🧗‍♂️. Et annet alternativ er mattespillet Numetry!

Numetry er utviklet av et kvalifisert team sammen med skoleelever 🎒. Slik har de skapt et spill som både fenger og utfordrer barn. Spillet er bygget opp på en måte som gjør at man går igjennom mattepensum uten å tenke over det 😍. Numetry kan prøves ut gratis her!

Å etablere gode læringsvaner tidlig er viktig. Vi anbefaler å prøve ut noen av de ovennevnte rådene, vi er sikre på at de at det vil gi utslag 🎉!

Vi er sikre på at også ditt barn kommer til å elske matematikkspillet  «Numetry» 😍!

Kom i gang gratis i dag

nb_NO